Πρόπολη-Βάμμα Πρόπολης
01/04/2016

Κηρήθρα

Η κηρήθρα βγαίνει από  την κυψέλη, κόβεται σε τεμάχια, τοποθετείται στις συσκευασίες και καταναλώνεται αυτούσια.

Μασώντας την  το μέλι εξέρχεται στο στόμα και απολαμβάνουμε ταυτόχρονα κερί και μέλι με όλες τις θεραπευτικές και θρεπτικές ιδιότητες της κηρήθρας.

Το κερί παράγεται από ειδικούς αδένες της μέλισσας και εξυπηρετεί βασικά την κατασκευή των εξαγωνικών κελιών στα οποία αποθηκεύει μέλι, γύρη και βασιλικό πολτό. Χονδρικά, μια κέρινη δομή 20gr μπορεί να αντέξει το βάρος 1000gr μελιού. Το κερί που χρησιμοποιούν οι μέλισσες για να καλύψουν το ώριμο μέλι διαθέτει αντιβιοτικές ουσίες που το καθιστούν ικανό να συντηρεί το μέλι.

Η κηρήθρα είναι 100% φυσικό προϊόν με μεγάλες ευεργετικές ιδιότητες για το στομάχι και τον οργανισμό μας.

Μασώντας την  το μέλι λιώνει στο στόμα μας, το δε κερί αφήνει την χαρακτηριστική του γεύση με τις ευεργετικές ιδιότητες του στα δόντια, τα ούλα και το στομάχι.

Το μέλι με κηρήθρα έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη θεραπεία γαστρίτιδων και του έλκους του στομάχου.

Έχει καλλυντικές ιδιότητες.

Το κερί της κηρήθρας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, περιέχει αντιβιοτικές ουσίες και παρουσιάζει ισχυρή ανοσοποιητική δράση.

Το κερί επίσης εμφανίζει ευεργετικές ιδιότητες ενάντια στην χρόνια μαστίτιδα, το έκζεμα, την επούλωση εγκαυμάτων και πληγών, την δερματίτιδα,  την τερηδόνα και την ουλίτιδα.

Η πλήρης χημική σύσταση του κεριού είναι ακόμη άγνωστη. Παρόλα αυτά, πολλές γνωστές ουσίες έχουν αναγνωριστεί: πρωτεΐνες, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, διαφόρων ειδών εστέρες, υδρογονάνθρακες, λιπαρά οξέα, αλκοόλες κ.α.α

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

I am not a robot *