Ήρθαν τα πρώτα κρύα…

Διαχείμαση Μελισσών
05/04/2016
Το Κεντρί της Μέλισσας
05/04/2016

Ήρθαν τα πρώτα κρύα…

Τα σμήνη έχουν προετοιμαστεί και περνώντας οι μέρες «σφίγγουν» όλο και πιο πολύ τη μελισσόσφαιρά τους. Τις προηγούμενες μέρες και εβδομάδες ο καιρός ήταν αίθριος και οι μέλισσες μάζευαν με μανία γύρη για εκτροφή γόνου. Πέρασαν όμως οι μέρες και εκκολάφθησαν οι φθινοπωρινές εργάτριες, αυτές που θα τραβήξουν το μεγάλο «κουπί» του ξεχειμωνιάσματος.

Η βασίλισσα μπορεί να ηρεμήσει για μερικούς ας ελπίσουμε μήνες, ώστε την άνοιξη να είναι ξεκούραστη και φρέσκια με πολλά αυγά!

 

 

Οι κηφήνες επίσης διώκονται από τις φρουρούς μέχρι να μη μείνει ίχνος αρσενικού στοιχείου στην κυψέλη! Η προσφορά τους στη διαιώνιση του είδους τελειώνει αυτόματα με τα πρώτα κρύα, εφόσον δε γίνονται «γαμήλιες» πτήσεις από «παρθένες» βασίλισσες και δυστυχώς τους υποχρεώνουν να μένουν έξω από την κυψέλη τους, όπου μετά από μερικά λεπτά ή ώρες παγώνουν.

 

https://www.youtube.com/watch?v=MNOjYkxkbJk&feature=youtu.be

 

Αναμένουμε λίγο ακόμη ώσπου να πέσει η μέγιστη θερμοκρασία της ημέρας κοντά στους 12-13 βαθμούς κελσίου και να ξεγονιάσει το μελίσσι, για να προβούμε σε θεραπεία κατά της βαρρόα.

Υγεία στα σμήνη μας!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

I am not a robot *